Thumbnail

Dat mijn naam van de Griekse godin van de wijsheid afstamt wil nog niet zeggen dat ik inderdaad zo wijs ben, eerder eigenwijs 😉 maar ik heb wel een aantal simpele wijsheden waar ik mij aan vast hou en toepas in het dagelijkse leven voor mezelf en mijn omgeving!

BE YOU

Wees altijd jezelf! Er is geen andere ‘jij’. Jij bent uniek! Als je jezelf betrapt terwijl je je vergelijkt met iemand anders, denk dan aan je eigen leuke kwaliteiten en je persoonlijkheid. Concentreer je op jezelf in plaats van op iemand anders. Dit zal je een blijer gevoel geven over je zelfbeeld en een boost geven in je zelfvertrouwen!

WEES LIEF VOOR JEZELF!

Ok, je hebt soms momenten dat je jezelf afvraagt waarom je zulke domme beslissingen maakt of acties uitvoert, maar dat ben jij! Vergeef jezelf en zie het als een leerproces. Bedenk dat het gewoon een ‘WTF-momentje’ was en ‘keep moving’!

OORDEEL NIET

We zijn al snel geneigd iemand negatief te oordelen. Toch is het goed om eens na te gaan of je terecht oordeelt over een persoon. Ken je het hele verhaal? Ben je op de hoogte van de hele waarheid? Een negatieve aanname is meestal snel gemaakt. Probeer voorzichtiger te zijn in je oordeel en de tijd er voor te nemen om de waarheid boven water te krijgen. Na verloop van tijd zul je zien dat je een zachtere persoonlijkheid ontwikkelt en meer respect uit straalt naar je omgeving, daarnaast creëer je ook rust in je hoofd.

WAT ANDERE MENSEN OVER JOU DENKEN? WHO CARES!

Je kunt simpelweg niet in iemands hoofd kijken en weten hoe die persoon over jou denkt. Iedereen heeft zijn eigen leven. Zodra je dit los laat, voel je je veel vrijer. Doe wat jij leuk vindt om te doen, jij leeft je eigen leven en niet voor een ander! Je hebt geen goedkeuring nodig, van niemand niet. Je bent alleen op de wereld gekomen en gaat er ook weer alleen van af. ‘Harsh, but true!’. Krijg je toch kritiek over je heen? Zie dit als niet als iets persoonlijks, mensen geven graag hun (ongewenste) mening. Meestal is dit gewoon een reflectie van hun eigen onzekerheden.

HE IS NOT THAT IN TO YOU, ACCEPT IT!

Te vaak blijven wij vrouwen hangen in een sprookje wat niet bestaat. Je blijft maar wachten op het moment dat hij jou de liefde verklaart, onderweg ben je waarschijnlijk al heel veel ‘warning signs’ tegen gekomen dat hij je gewoon niet leuk genoeg vindt. Zoals geen tijd hebben, excuses verzinnen dat hij je niet appt. Na één jaar ben je nog steeds zijn ‘losse of vaste scharrel?’ Maar HO MAAR dat hij je zijn vriendin noemt. Stiekem weet je zelf ook wel hoe het zit, accepteer dit! Waarom blijven hangen in iets wat jou de moeite niet waard is? Je bent veel beter dan dit! Het is pijnlijk om iets los te laten maar wie weet wat voor leuks je er voor terug krijgt? Take the chance, you’re worth it!

GELOOF IN JEZELF

Altijd je eigen bedrijfje willen opstarten? Maar door omstandigheden blijven hangen in iets wat je niet leuk vindt? Geloof dat je het kan en dan lukt het ook!. Voedt je gedachtes met ‘ik kan’ en ‘ik wil’. Iedereen gaat een keer op zijn bek, ‘so what?’ je hebt het geprobeerd, zorg er voor dat het niet nog een keer gebeurt. Sta weer op en zet door, geloof wie je bent en wat je kan! De weg naar Rome was ook niet in één keer gebouwd.

TAKE ACTIONS

Bikini-time, sta je dan spierwit voor de paskamerspiegel van de Hunkemöller, alles behalve aantrekkelijk (denk je). Kijk goed naar jezelf, wat vindt je niet fijn, je buikje? Doe er wat aan! Al is het maar twintig keer per dag buikoefeningen doen. Start met verbeteringen wat je niet leuk vindt. Met klagen bereik je niets. Dit geldt ook voor je relatie, werk en zoveel meer aandachtspunten in je leven waar je niet tevreden mee bent.

LIVE AS THERE IS NO TOMORROW

Wat zou je doen als je wist dat er geen morgen meer was? Kun je dan terug kijken op je leven en zeggen dat je er alles uit hebt gehaald? Probeer de persoon te zijn die dit inderdaad kan zeggen. Je tijd is niet eindeloos, ook al denken de meeste mensen van wel, het kan zo ineens over zijn. Meestal moet er iets tragisch gebeuren voordat men dat beseft. Je hebt de kans vandaag, nu terwijl je dit leest om te doen wat je graag zou willen doen, te kiezen voor je eigen geluk en geen tijd meer te verliezen aan onbenullige dingen. Waar wacht je op? ‘Go for it!’

GA NOOIT MET RUZIE DE DEUR UIT!

Uiteraard wil je het liefst de deur achter je dicht smijten als je net weer een ruzie gehad hebt met je vriend of iemand anders. Weglopen is makkelijker dan de confrontatie aan gaan. Maar stel je voor dat je die persoon nooit meer terug ziet? Was die ruzie dat dan waard? Zeg wat je wilde zeggen, zelfs als dit tegen je eigen ego in gaat , dat je van iemand houdt. De spijt indien je dat niet doet achteraf, weegt niet op tegen de ruzie!

BE RELAXED!

Laat je zorgen los! Zorgen maken doen we vaak onbewust zonder ons te realiseren wat het ons allemaal waard is. Bedenk waarom je die zorgen hebt en wat het met je doet. Is er een oplossing? Zo ja, pak deze met beide handen aan. Zorgen over je werk? Focus je hoe de ideale baan er uit zou zien voor jou. Ik hoor je nu denken ‘maar dan is het probleem toch niet opgelost?’ Nee, dat klopt, maar doen zorgen dat wel? Relativeer je zorgen. Zet ze op papier en bedenk of dit je negatieve energie eigenlijk wel allemaal waard is.

Welke wijsheden zou jij met mij willen delen?

Liefs,
Athina